Malum, önümüz kış mevsimi. Okulumuzda miniklerimizle kış hazırlıklarımızdan birini yaptık ve turşu kurduk. Etkinliğimiz için meraklı gözlerle sınıfa taşınan malzemeleri inceledik, isimlerini öğrenip, tadına baktık. Salatalık, havuç, lahana, karnabahar, biber, maydanoz, sirke, limon tuzu, tuz, nohut malzemelerimizdi. Önce hepimiz ellerimizi güzelce yıkadık ve turşu kurmaya başladık. Bu hazırlığın temiz ve hijyenik bir turşu hazırlamanın en önemli noktası olduğunu öğrendik. Turşu kavanozunun dibine nohut koyduk, çünkü nohut hem daha tatlı hem daha hızlı mayalanıp olgunlaşmasını sağlıyormuş. Daha sonra hepimiz sırayla turşu kavanozunun içine her bir malzemeden attık. Sonra öğretmenimiz turşunun suyunu hazırladı ve turşumuzu tamamladık. Artık turşunun nasıl kurulduğunu öğrendik, evde sizlerle birlikte küçük bir kavanoza turşu kurabilir, size yardım edebiliriz. Öğrencilere günlük yaşam becerileri kazandırmak için etkinlikler düzenlediklerini belirten öğretmenimiz Neval CENGİZ MOR , öğrencilerimiz hem sebzeleri tanıdı ve tattı hem de bir iş yapabilmenin mutluluğunu yaşadı dedi. turşularımızı açacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz :)